Ryby, sex, rock'n'roll a jiné drogy: Maschův deníček

23.10.2010 / Ohře

23.10.2010 / Ohře

Sumář úlovků a statistika 2010

Tak jako loni si při vyplňování evidence úlovků a docházek chci poznamenat několik věcí. V hlavě to moc dlouho neudržim a kam už jinam si to svěřit, než do deníčku...

Letos jsem oproti loňsku měl podle očekávání méně docházek, méně navštívených revírů i méně ponechaných ryb. V sumáři za rok 2010 nachystaném k odevzdání je tedy 80 docházek v 63 dnech na celkem 33 revírů ČRS. Ponecháno 4 ks ryb - 2x šedesátka bolen, jedna jen o chlup větší štička a jeden candátek. Nebral jsem jedinou rybku jako nástražní.

Než začala vláčecí sezóna, tak jsem se pokoušel naučit se něco z muškařiny. Poprvé v životě jsem muškařil a začal intenzivně používat broďáky. Od června jsem prakticky jen vláčel, jedna či dvě vycházky byly o mouše a stejný počet o šoulačce se splávkem.
Mezi nejúspěšnějšími vycházkami byla určitě mouchařina v Lobečku s několika pětačtyřicítkami tloušťů a stejně velkým jesenem, lehké vláčkové výlety po Sázavě, a na Orlíku se mi povedlo konečně najít místo, kde šli candáti.

Zahájení vláčecí sezóny na Orlíku. Bolen dravý. Ohře 23.10.2010, tloušť 48cm. Candát z Orlíku. 21.11.2010

Celoroční povolenku jsem měl taky na soukromý revír v Roudnici. Tady jsem měl 29 návštěv, většinou hodinových zastavení na cestě do nebo z Pardubic. Z vody jsem tu za tenhle rok vytáhl skoro devadesát štik, s okouny to tu bylo výrazně slabší než v loni. Podařilo se mi uvláčet štiku 96cm, na místní velké vodě je to pro tenhle rok největší uvláčená štika vůbec. Snad se mi povede se příští rok dostat přes metr.
K metru měli také dva jeseteři z téhle pískovny.

Štika 96cm z Roudnice. 16.5.2010 Jeseter sibiřský, Roudnice, 93cm, 9.5.2010 Karas, jeden z prvních úlovků na mušák. 10.6.2010

Poprvé v životě jsem tedy v letošním roce držel v ruce jesena a jesetera. Maximálně jsem se věnoval vláčce a velkou spoustu ryb jsem letos vyfotit nemohl - parmy, sumci, podoustve, lipani a mníci se mi vyhnuli. Velkou radost jsem měl ze čtyřiceticentimetrové padoustve ze Sázavy.

V roce 2011 bych chtěl trochu upustit od lehké vláčky a zkusit víc vláčet velké ryby a hlavně sumce. Snad se zadaří.

Petrův zdar :-)

(5.1.2011)



Reklama

Entropie - profesionální tvorba www stránek