Ryby, sex, rock'n'roll a jiné drogy: Maschův deníček

6.9.2009 / Berounka

6.9.2009 / Berounka

Sumář úlovků a statistika 2009

Statistika, nuda je... znáte to. Ne že by moje evidence docházek a sumář úlovků obsahovaly nějak cenné údaje, ale protože se na to budu chtít za rok za dva podívat, tak si to zapíšu. A kam už jinam než do deníčku...

Takže v právě odevzdaném sumáři za rok 2009 je to 105 docházek v 92 dnech na celkem 40 revírů ČRS. Ponecháno 10ks ryb - 3x kapr okolo 40cm, 3x štika okolo šedesátky, uhoř, duhák a dva karásci. Tedy ještě asi pět šest ouklejí, který jsem si, hanba jeden, do sumáře nezapsal.

Odhadem (kvůli fotkám snad celkem přesným) jsem chytil plus mínus 400 ryb, tedy zhruba 4 ryby za vycházku. Mezi nejúspěšnější loňské chytačky patří dubnový kaprodrom v Nechranicích, kdy jsme s tátou chytili za odpoledne každý 24 kapříků, červnový feeder na Berounce s šedesátkou parmou, amurem a tloušti, červencové brodění v Nižboru, kdy jsem vyšťoural z podjezí sumíčka, a nebo podzimní štikatůra na Orlíku. Nejčastěji vytaženou rybou byl tloušť, následuje okoun a štika. Od začátku vláčečí sezóny jsem skoro všechny vycházky věnoval přívlači.

Nechranická přehrada 21.4.09 - 48 kapříků za odpoledne ve dvou lidech. 93cm. Tady vypadá jak drobeček, ale když jsem ho tahal, měl jsem pocit jako z obra. Tlusťoučká sedmdesátka z Orlíku.

Uloveno celkem 26 sladkovodních druhů, z toho 23 v revírech ČRS.

Protože jsem se soustředil na co největší počet druhů, a na spoustě vycházek se především kochal výletem podél vody (a protože toho ještě moc a moc neumim), tak v deníčku nenajdete žádnou trofejní rybu. Největší ulovenou rybou je tedy sumík 93cm. A nejblíže k trofejní velikosti měl asi okoun 42cm, ale ten je ze soukromáku. Docela dost druhů ryb jsem tenhle rok chytil poprvé - podoustev, parmu, amura, lipana, mníka...

V roce 2010 určitě nebude kvůli zaměstnání tolik volna a bude tedy mnohem méně rybářských příležitostí. O to víc si výpravy k vodě hodlám vychutnat.

Petrův zdar :-)

(13.1.2010)



Reklama

Entropie - profesionální tvorba www stránek